SLABSAUCE Crappie Attractant |
Thanks Thanks:  0
Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 31

Thread: 25 hp mercury

  1. #21
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Jonesboro, AR
    Posts
    525
    Post Thanks / Like

    Default

    I would put a timing light on that and see where the base timing is at. A steady 6-8 degrees BTDC at cranking speed is what you're looking for. If it's all over the place, the trigger would be the first thing I'd look at. If it's way advanced, someone has probably cranked the adjustment screw in as far as they could.
    I'd rather be fishing.

  2. #22
    Join Date
    May 2019
    Location
    Sarasota
    Posts
    32
    Post Thanks / Like

    Default

    I will check that out. Thanks

  3. #23
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Jonesboro, AR
    Posts
    525
    Post Thanks / Like

    Default

    You ever get that 25 lined out?
    I'd rather be fishing.

  4. #24
    Join Date
    May 2019
    Location
    Sarasota
    Posts
    32
    Post Thanks / Like

    Default

    I went to try with timing light and having problems just to get it started. I think the switch box took a crap

  5. #25
    Join Date
    May 2019
    Location
    Sarasota
    Posts
    32
    Post Thanks / Like

    Default

    Next step. I pulled both plugs out of motor and zip tyed them against head bolts for ground. took of rewind off motor and put a socket on bolt holding fly wheel on. put socket on bolt and spun it with half inch drill. I have no spark at all now. What do i do now

  6. #26
    Barnacle Bill's Avatar
    Barnacle Bill is offline Super Mod and 2014 Crappie.com Man of the Year * Crappie.com Supporter
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Chesapeake, Va
    Posts
    17,676
    Post Thanks / Like

    Default

    Quote Originally Posted by Randy 1 View Post
    Next step. I pulled both plugs out of motor and zip tyed them against head bolts for ground. took of rewind off motor and put a socket on bolt holding fly wheel on. put socket on bolt and spun it with half inch drill. I have no spark at all now. What do i do now
    Did you have the key turned on? Keep in mind the motor has to turn at least 300 RPM to start.
    Fair Winds and Following Seas

    Bill H. PTC USN Ret
    Chesapeake, Va


  7. #27
    Join Date
    May 2019
    Location
    Sarasota
    Posts
    32
    Post Thanks / Like

    Default

    This is a rope start motor. I disconnected the wire to kill switch.

  8. #28
    Join Date
    May 2019
    Location
    Sarasota
    Posts
    32
    Post Thanks / Like

    Default

    Here is what I did today to the mercury. I pulled off flywheel to try to find out whats going on with problems. Well I think I found out problem. One of the magnets came lose and was out of position. One was at 12 and one was at 7 ;30 . Also I think switch box died.

    Randy

  9. #29
    Join Date
    May 2019
    Location
    Sarasota
    Posts
    32
    Post Thanks / Like

    Default

    I want to thank Barnacle Bill and Sliderman for all your help you have gave me on my mercury outboard.

    Randy


    Likes sliderman LIKED above post

  10. #30
    Join Date
    May 2019
    Location
    Sarasota
    Posts
    32
    Post Thanks / Like

    Default

    New switch box installed today and WOW shes alive. Thanks so much for your help

    Randy
    Likes wannabe fisherman LIKED above post

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

BACK TO TOP