SLABSAUCE Fish Attractant |
Results 1 to 6 of 6

Thread: Xi5 problems

  1. #1
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    lake Gaston, NC
    Posts
    151
    Post Thanks / Like

    Default Xi5 problems

    My xi5 24 volt 60" unit is acting up. If I want to turn using the remote I might have to hit the turn button 10 or 12 times before it turns. Sometimes it turns right away but wraps cable around the shaft. If I go into anchor mode I might have to pull power plug because I can not terminate anchor mode. Sometimes right after working properly it will not function at all and then without warning start back working. Batteries in remote are new and trolling batteries are brand new Optima deep cycle batteries, largest deep cycle Optima makes. I google searched delayed response on xi5 and found no information that helps me. Anyone have a similar issue before?
    Jim

    US Navy Gunner's mate 1984-1990

  2. #2
    Cray's Avatar
    Cray is offline Crappie.com Legend and Moderator of the Mechanics Forum * Crappie.com Supporter
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Byhalia,Mississippi
    Posts
    14,796
    Post Thanks / Like

    Default

    On a deal like this best to call motor guide. Sounds like a board problem of some kind.
    Proud Member of Team Geezer
    Charlie Weaver USN/ENC 1965-1979




  3. #3
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    lake Gaston, NC
    Posts
    151
    Post Thanks / Like

    Default

    I took it to the motor guide repair man and it worked fine for him. That figures.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Alabama
    Posts
    240
    Post Thanks / Like

    Default

    Quote Originally Posted by mustfish View Post
    I took it to the motor guide repair man and it worked fine for him. That figures.
    Check your voltage at the plug and look for any broken wires.
    2018 G3 Sportsman 17
    Yamaha 90 four stroke
    Camo, so the fish can't see me coming

  5. #5
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    lake Gaston, NC
    Posts
    151
    Post Thanks / Like

    Default

    We're headed back to the motor guide shop tomorrow. I talked to him just now on the phone and said sounds like a bad board.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    lake Gaston, NC
    Posts
    151
    Post Thanks / Like

    Default

    Follow up to my first post. My remote was causing the problems. Even motor guide man thought it was going to be a bad board. I had no idea that sporadic intermittent problems would be coming from the remote.
    Likes Central Minn LIKED above post
    Thanks dko thanked you for this post

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

BACK TO TOP